dimarts, 30 d’agost del 2016

11 S: Podem se'n va a Sant Boi de Llobregat.....

                 Després que la setmana passada Podem Catalunya mitjançant Albano Dante Fachin, manifestes que entenia i trobava coherent que Ada Colau participés a la mobilització de l'onze de setembre organitzada per l' ANC i Òmnium, avui ha fet una crida a participar a l' acte que organitzaran a Sant Boi per la diada. Fachin ja va deixar clar que seria la direcció del partit la que decidiria la manera de participar en la celebració de la diada, després de constatar que a la coalició de "Catalunya Si Que Es Pot" hi ha discrepància envers a aquesta celebració. Els primers en manifestar que no se sentien cridats per les mobilitzacions de l' ANC i Òmnium va ser el líder de CSQP que en unes declaracions a CatRadio va dir sentir-se rebutjat pel caràcter unilateral de la convocatòria. ICV es va desmarcar d'aquestes mobilitzacions dient que només defensen el full de ruta de JxSi i la CUP, full de ruta que els ecosocialistes no comparteixen. Des de BCNenComú, primer Gerardo Pisarello i després la pròpia Ada Colau van manifestar la seva participació als actes de l'onze de setembre argumentant que aquest any hi ha mes motius per anar-hi. Aquestes declaracions van crear una mica de mala maror al sí de CSQP, fins al punt que el seu portaveu Joan Coscubiela li va retreure a l' Ada i va dir que la majoria dels Comuns no eren partidaris a participar-hi. Poc després i per suavitzar la tensió les diferents formacions que conformen CSQP van anunciar que decidirien la manera de participar en la diada individualment.

                 Podem Catalunya ha fet una crida als cercles del partit a participar en un acte que vol celebrar el 40è aniversari de la gran reivindicació històrica que es va fer a Sant Boi de Llobregat sota el lema "Llibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia". L'acte tindrà lloc a les onze del matí i hi assistiran altres formacions afins i participants en la que va ser la primera celebració no clandestina després del franquisme. Aquest acte es una "sortida per la tangent" per tal de no participar als actes de les entitats socials i per tractar de descafeïnar la diada. Podem ha acabat decidint fer una manifestació paral·lela per celebrar la transició del 78. Potser esta en la mateixa línia de l'exposició que preparen els Comuns al Born, la prohibició de que desfili "La Coronela", el pregó de la Mercè etc. de "BCNenComú".
Segons la carta que s'ha enviat als cercles del partit, "Podem vol ser present aquesta diada amb la defensa del dret a decidir i amb un perfil plurinacional, multicultural, internacionalista i de defensa dels serveis públics. La gent de Podem no aixequem cap muralla entre les reivindicacions culturals, nacionals, socials, feministes, solidaries, i així ens mostrem a la Diada Nacional. La carta segueix dient quatre collonades amb perdó, sobre que volen que la diada sigui una barreja de colors, idiomes, reivindicacions, defensant un Estat Plurinacional amb la força de la fraternitat com a emblema. Podem segueix el camí que ja esta en marxa a diversos punts de la geografia plurinacional que ja es una realitat. Volen ser a la Diada per reivindicar el referèndum, pel dret a decidir i fer visibles les lluites i marees que malden per construir un nou país en un nou marc plurinacional.
A grans trets aquest es l'escrit que Fachin ha fet arribar als cercles de Podem i que ha de ser aprovat el proper 3 de setembre pel Consell Ciutadà Català.

               Llegint aquesta carta, un pot arribar a la conclusió de que, o be no tenen ni puta idea de que es la Diada de Catalunya o ens volen prendre el pel. La Diada de Catalunya es commemora la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques l'any 1714 i que va portar l'abolició de les institucions catalanes amb el decret de nova planta. Va ser prohibida diverses vegades per considerar-la una reivindicació catalanista. Fins a la mort de Franco es van fer celebracions clandestines i va ser l'any 1976 a Sant Boi i el 1977 a BCN, quan es van poder fer lliurament per demanar l'amnistia de presos polítics i l' Estatut d'Autonomia. Des de l'any 1980 es la festa Nacional de Catalunya. Des d' aleshores les institucions celebren una ofrena floral davant el monument de Rafel de Casanova. Les organitzacions i entitats independentistes fan una ofrena també al Fossar de les Moreres on van esser afusellats alguns defensors del setge. Des de l' any 2002 es celebra la Festa de la Llibertat que organitzada per Òmnium es un acte polític de la societat civil catalana de reivindicació nacional. Les retallades a l' Estatut pel TC van provocar al 2010 una manifestació massiva pels carrers de BCN per reivindicar el dret a decidir dels catalans. L' Onze de setembre de 2012 es va produir una manifestació multitudinària organitzada per l' ANC sota el lema "Catalunya nou estat d' Europa". Al 2013 es va organitzar la "Via Catalana", una cadena humana per la independència que va recórrer tot el territori. Al 2014 es va omplir la Diagonal i la Gran Via, formant una gran "V" amb la participació de mes d'un milió i mig de persones. Al 2015 es va tornar a omplir la Meridiana. Totes aquestes mobilitzacions han estat per reivindicar la independència de Catalunya, un cop demostrat que les altres vies no son possibles. El referèndum acordat que defensen els Comuns mai serà possible perquè mai hi haurà a l'estat espanyol una majoria suficient ni tan sols per exercir el "dret a decidir".

                Per tant la proposta de Podem, a la que presumiblement s'hi afegirà ICV, es només fum perquè, i ells ho saben, el referèndum i el dret a decidir son dos impossibles. Es un altre manera de marejar la perdiu i poder dir que han participat, a la seva manera de la celebració de la Diada. Això ja ho vam veure quan ICV i el partit de la Teresa Forcades es van desmarcar de la "Via catalana" i van decidir encerclar l'edifici de La Caixa. Suposo que els "Indepes-Comuns" si es sentiran cridats per la mobilització de les entitats sobiranistes que ha estat titllada d'independentista per alguns dirigents dels partits de la confluència i tanta "grima i rebuig" els provoca.


                                                                   
                                                                                                                 Ànec  Lluc