diumenge, 21 d’agost del 2016

Operació Catalunya.....

                                                                               


              Mica a mica es van coneixen detalls de l' "Operació Catalunya" que va destapar davant el jutge el comissari Villarejo quan declarava per una peça separada del cas del "petit Nicolàs. Aquesta "Operació Catalunya", (algún dia parlare sobre els noms de les actuacions policials ), que va estar dirigida pel propi Villarejo entre 2012-2013 coincidint amb períodes electorals i tenía l' objectiu de desacreditar a polítics favorables a la independència de Catalunya. En aquesta operació hauria participat també l' ex-cap d' afers interns de la policia, Marcelino Blas que va ser cessat el 2015, arran del trencament de les relacions i enfrontaments entre els dos. Això ha transcendit mitjançant un informe policial de 500 pagines on apareix una nota amb el nom de l' advocat de Villarejo, Rafel Redondo que es l'advocat que va acompanyar a l' ex-novia de Jordi Pujol Ferrusola, M. Victòria Àlvarez a declarar davant la policia, per "destapar" l' assumpte dels diners a Andorra de la familia Pujol. Redondo també hauria acompanyat a Javier De La Rosa a declarar al jutjat de Madrid per aquest mateix cas, i va parlar amb Villarejo de la possibilitat de que aquest cas tornés a l' Audiència Nacional. L' expresident del BPA, (Banca privada d' Andorra ), ha declarat que va rebre coaccions per part del comandaments policials espanyols per revelar informació bancària de Jordi Pujol, Artur Mas i Oriol Junqueras. Ha dit que el van amenaçar amb que si no col·laborava seria intervingut pel departament del tresor dels EUA. Davant d' aquestes amenaces els responsables del banc van facilitar unes dades que van ser portada a "El Mundo" i van precipitar la confessió de Jordi Pujol sobre els diners que li va deixar el seu pare a Andorra.

              En l' informe de l' "Operació Catalunya" es fa constar que "el petit Nicolàs" que suposadament treballava pel CNI, es va posar en contacte amb la familia Pujol, per oferir-los ajuda en els processos judicials a canvi d'informació que pogués perjudicar ERC. També consta que es va intentar convencer als fiscals anticorrupció que demanessin al jutge la reobertura del "cas Palau" i ordenar escorcolls a les seus de CiU. També hi consten informes sobre l' ex-conseller d' Empresa i Ocupació, Felip Puig i el seu germà i els falsos comptes a Suïssa atribuïts a Xavier Trias.

              Aquesta "Operació Catalunya" forma part de la conspiració organitzada pel ministre de l'interior, - ara en funcions -, Jorge Fernàndez Díaz i l' ex-director de l' oficina antifrau de Catalunya Daniel De Alfonso, i que es va destapar arran de la filtració de les converses entre aquests dos personatges al despatx del ministre. Tot i que encara no s'ha aclarit l'origen de les filtracions d'aquestes converses, tot apunta a una lluita interna entre comandaments policials mes o menys afins al ministre Fdez. Díaz. La policia investiga la desaparició d' un pen-drive amb informació sobre l'operació, que tot apunta a aquesta "guerra" entre comandaments.
El comissari Villarejo, jubilat recentment, va estar condecorat pel propi Fdez. Díaz, l'any 2014. Fdez. Díaz en un altre acte de cinisme polític davant la pregunta de si va condecorar-lo o no, primer va respondre que no, per afegir després que si ho va fer, no ho recorda. El Psoe va proposar una comissió d' investigació al Congrés per esbrinar si hi ha hagut espionatge i prefabricació de proves amb l' intent d'influir en la fiscalia, ja que això atemptaria contra l' estat de dret. El PP ha dit al respecte que no creu que una comissió sigui la millor manera d' arribar al fons de tot aquest assumpte que es el que vol tothom, assumpte del que han dit no saber-ne res.

              L' "Operació Catalunya" es una prova mes de la guerra bruta que el govern espanyol fa servir en contra de l'independentisme català i es una mostra del tarannà poc democràtic d'un estat que no respecta la voluntat de la gent. No hi ha res mes democràtic que posar les urnes perquè el poble decideixi allò que vol ser.

           
                                                                                                           Ànec  Lluc