diumenge, 7 d’agost del 2016

El Psoe fara servir la clau perquè pugui governar el PP ? ......

                                                                       
             


                  Primer va ser Felipe Gonzàlez qui demanava l' abstenció del Psoe per deixar governar al Partit Popular de Mariano Rajoy. Després un grup de dirigents socialistes entre els que hi han sis ex-ministres han signat un manifest en que demanen que Espanya necesita un govern el mes aviat possible i apelen a tots els partits a fer tot el possible per arribar a un acord que possibiliti la formació de govern i evitar unes terceres eleccions que ni el país ni la economia ens podem permetre. ( No fan esment al Psoe explícitament però tothom sap per on van els trets.).

                   A l' executiva del Psoe comencen a haver-hi divergències sobre si el Psoe s'ha d' abstenir per permetre al PP governar quatre anys mes per no haver d' anar a unes terceres eleccions. la direcció del partit manté el "veto" a Rajoy però cada cop son mes les veus que es mostren d'acord amb la tesis de Zapatero de obrir un debat intern al Psoe per contemplar la possibilitat de l'abstenció. Des d' Andalusia i Extremadura tant Susanna Díaz com Fernàndez Vara son partidaris de fer possible que Rajoy, com a guanyador de les eleccions, segueixi governant quatre anys mes i que el Psoe ocupi el seu lloc a l' oposició i per poder reconstruir així el projecte socialista. aquest projecte ha de ser engrescador i amb credibilitat suficient per tornar al Psoe a posicions mes elevades i amb possibilitats de governar. Vara defensa que ha quedat clar que qui ha de fer govern es Rajoy perquè així ho han volgut els ciutadans i descarta, ara per ara, que el Psoe torni a intentar una investidura com va passar després del 20 D. Cesar Luena secretari d' organització del Psoe es totalment contrari a facilitar el govern a Rajoy i tot i que reconeix que el que necesita Espanya es tenir govern, no es pot oblidar que l'objectiu socialista era i es construir un govern sense Rajoy.
Tomàs Gómez ha senyalat que Fernàndez Vara te raó al dir que el PP ha guanyat les eleccions i es qui ha de fer govern. També diu però que el Psoe ha de preocupar-se per la pèrdua de 52 escons en el que es el pitjor resultat de la historia i que sense entrar en personalismes si ha recalcat que Rubalcaba va dimitir tot i que els resultats no van ser tant dolents. També ha recalcat que fins i tot a Andalusia els resultats han estat dolents i això es molt preocupant pel futur del Psoe.

                  Un grup d' uns 450 intel·lectuals han fet un manifest per la seva banda en favor d'un govern format per Psoe, C's, Unidos-Podemos, tot i que aquesta es una opció que sembla gairebé impossible donat que una entesa entre "C's-Unidos-Podemos" sembla del tot impossible i fins i tot l' entesa Psoe-Unidos-Podemos es, si mes no, molt difícil.

                   Per tant, tot sembla indicar que la pilota es ara a la taulada del Psoe i a les seves mans esta anar a unes terceres eleccions o no. Els socialistes defugen aquesta responsabilitat, però els números son els que son i ara per ara tenen la clau de la governabilitat amb la seva abstenció perquè ni amb un SI de C's, que ara es manté en l' abstenció, en tindria prou el PP per governar i hauria de buscar a mes el suport dels nacionalistes bascos. ( Amb els catalans no poden comptar-hi, perquè tal com s'ha vist PDC no ha obtingut el grup propi a canvi de no se quin pacte.).



                                                                                                             Ànec  Lluc