divendres, 19 d’agost del 2016

"Fumata Blanca" entre PP i C's ........



            Ja hi ha "Fumata Blanca" entre el PP de Rajoy i C's d' Albert Rivera per la sessió d' investidura perquè Rajoy assumeixi la presidència del nou govern arran de les eleccions del 26 J. En la reunió que van mantenir ahir els dos líders polítics, Rajoy va comunicar Rivera que el PP accepta les condicions imposades per C's, perquè la formació taronja doni el SI a la seva investidura. La presidenta del Congrés anunciava mes tard la data concreta en que se celebrarà la sessió d' investidura: el 30 d' agost. Seguint els tempos que marca el reglament del Congrés, si ningú aconsegueix suports suficients per fer govern i fos necessari anar a terceres eleccions, aquestes es celebrarien el 25 D, dia de Nadal.

              Segons han manifestat des de la direcció dels dos partits, PP i C's començaran a negociar les condicions d' investidura aquesta mateixa tarda. Els de Rivera es tema cabdal la lluita contra la corrupció política i mes concretament la del presumpte finançament irregular del PP i per això ha demanat una comissió explicita per investigar el cas Bàrcenas. Tot i que l' acord PP-C's sembla "dat i beneït" no podem oblidar que junts sumen 169 escons, que resulten insuficients per treure endavant l' investidura. Rajoy sembla ser que te coll avall la negociació per sumar als canaris, però li manquen encara uns quants escons mes. Descartats els independentistes catalans, i els nacionalistes bascos, -per la proximitat de les eleccions autonòmiques basques -, a Rajoy no li queda gaire mes opció que el Psoe. De moment els socialistes es ratifiquen en el "NO" a Rajoy, però tant els populars com els de Rivera, intentaran augmentar la pressió cap al Psoe, fent-lo responsable d'haver d'anar a unes terceres eleccions.

               Pablo Iglesias va reaparèixer després de molts dies de silenci per dir que havia parlat amb Sànchez de la possibilitat d'explorar un govern d' esquerres alternatiu, si Rajoy fracasa en el seu intent. Pedro Sànchez va sortir ràpidament al pas d' aquestes declaracions dient que era cert que havien parlat, però no pas d' explorar cap mena de govern alternatiu, si no que mes aviat eren els contactes habituals que es mantenen amb tots els líders polítics. Sànchez també es va reafirmar en el "NO" del Psoe. Per tant haurem d' esperar com Rajoy i Rivera intenten convencer als socialistes perquè si mes no, uns quants dels seus diputats s' abstinguin en la segona sessió d' investidura i facilitin la formació de govern al PP. Felipe Gonzàlez i algunes de les velles glories del Psoe son partidaris de "no impedir que Rajoy faci govern". Si els socialistes no canvien el seu "NO" sembla que haurem d'anar a votar el dia de Nadal, i al sopar de "Nochebuena" podrem reflexionar en familia.  



                                                                                                          Ànec  Lluc