dissabte, 24 de setembre del 2016

A propòsit del " Pregó Felip V" ........

               Han passat dos dies des de que es van fer els pregons de la feta major de la Mercè de Barcelona. Un era "l'oficial", es a dir el que es fa al ajuntament amb el pregoner que, que com cada any designa l' alcalde. En aquest cas l' alcaldessa va designar, i es molt lliure de fer-ho, a un escriptor barceloní, Javier Pérez Andújar, de qui no en conec l' obra, però si m'han arribat els articles del diari "El País", i tuits on menyspreava l' independentisme i a qui el defensem, comparant-nos amb aiatol·las i amb Iran. No seré jo qui li digui "Que" ha d'escriure o no, cadascú pot tenir las seves idees i malgrat que penso que tampoc cal insultar a ningú per defensar una ideologia. Això no treu però, que tot i respectant la seva opinió, haguem d'assistir al pregó pel sol fet que l' ha escollit l' alcaldessa, en aquest cas.

                 Des de tuiter, un usuari "Marisa#MoltesGracies" va llençar el guant al còmic Toni Albà per tal de fer un altre pregó i aquest va acceptar d' immediat. No es tractava de "contraprogramar" res si no senzillament d' oferir una alternativa a tots aquells a qui la figura de Pérez Andújar, - no ja com a escriptor que molts no el coneixem, si no com a persona que ens ha insultat varies vegades, - no ens es grata. Des d'alguns mitjans va començar aleshores un seguit d' articles, menyspreant a la vegada la figura del propi Albà, com dels organitzadors del acte i de l' independentisme en general. En algun "Periódico" se'ns va titllar de miserables i se'ns acusava de voler "rebentar" el pregó oficial perquè el pregoner no era independentista. Hem llegit articles dient que amb actes així l' independentisme es dispara trets al peu o servim en safata arguments als unionistes. Però es que potser com va dir el propi Albà, ja n' hi ha prou de callar i abaixar el cap. De tota manera, els que pensen així, però no han escoltat el pregó de FelipV, recomano que ho facin perquè va ser exemplar, correcte i respectuós, amb un to irònic, com no podia ser d' un altre manera. Dues coses només per acabar :

          1) Cas de voler rebentar el pregó oficial s'hagués convocat a la mateixa hora i al mateix lloc una concentració "informativa", com fan els Podemites en alguns actes de l' ANC, els que ara formen "els Comuns", encerclant La Caixa a l'hora que varies entitats sobiranistes celebren la diada amb la Via Catalana.
          2) Potser el que volien era que haguéssim anat a la plaça Sant Jaume i muntar un "pollastre" amb xiulets i crits envers Pérez Andújar. No oblidem que el pregó oficial es fa dintre de l' Ajuntament al saló de Cent on es troben totes les autoritats, i el públic el veu mitjançant pantalles a la plaça Sant Jaume. Una vegada mes l'independentisme ha mostrat tenir seny, i ha demostrat que som imparables. Vet aquí també, un altre raó pel nerviosisme unionista.



                                                                                                      Ànec  Lluc