dimecres, 14 de setembre del 2016

Els Comuns-Podem s' hauran de mullar......

             Divendres 9 de setembre vam poder veure una imatge si mes no curiosa. A l' acte de commemoració dels 40 anys de la mobilització del 11 de setembre de 1976 a Sant Boi, organitzat per Podem Catalunya i on van assistir ERC i la CUP amb els sindicats d' esquerres, quan Albano-Dante Fachin, es trobava d'alt de l' escenari entre Oriol Junqueras i Anna Gabriel, algú va fer aparèixer una estelada amb la que els dos polítics independentistes van "embolcallar" a un Albano-Dante que no va poder amagar la seva sorpresa. Al seu compte de facebook, Fachin ha qualificat el fet d' entremaliadura i ha reiterat el seu discurs que de la mateixa manera que Comuns i Colauers, defensa el dret a decidir, però no de forma unilateral si no en aliança amb els altres pobles d' Espanya. També diu que el dret a decidir no ha de ser presoner del full de ruta que sembla un eina perquè alguns es perpetuïn al poder. El procés constituent i el dret a decidir s' ha d' exercir sense dreceres i amb valentia. Fachin va anar a la mobilització de la diada organitzada per l' ANC i Òmnium tot i que va voler deixar molt clar que hi anava per mostrar-se com alternativa al full de ruta de JxSi i la Cup i va deixar molt clar que en cap cas cridaria "independència". Podem segueix defensant el referèndum acordat com a única via per solucionar la relació Catalunya-Espanya, de la mateixa manera que també defensen els seus socis a CSQP.

          Ada Colau que aquest any si va assistir a la mobilització de la diada va mantenir la seva ambigüitat envers el procés, ja que tot i estar a favor del referèndum mai ha definit la seva postura pel que fa a la independència. Durant tot el dia va participar als diferents actes de celebració; primer va participar a la ofrena floral que se li va fer a Rafael Casanovas, per anar tot seguit a l' acte d' homenatge a Salvador Allende que tenia lloc a la plaça del seu nom al barri del  Carmel, on va coincidir amb dirigents del Psc i ICV que, sigui dit de passada, no van assistir a la diada. Després va anar a l' acte que feia EnComú-Podem a Sant Boi, on Xavier Domènech va fer un discurs on va dir que no es deixarien atrapar per debats inútils com el RUI, la DUI, o fulls de ruta erronis. De la mateixa manera es va mostrar com la única alternativa i es va definir com"sobirans no independentistes"
Ja a la tarda va anar a la mobilització de l' ANC a Barcelona, però tot i que es va situar a la zona "Vip", va evitar anar a primera fila on eren tots els polítics, entre ells Oriol Junqueras i Artur Mas. Així evitava també sortir a les fotos amb els dirigents independentistes. Tampoc va lluir la cartolina que va repartir l' ANC ni va entonar els crit de independència.

           Després de la diada les reaccions no s'han fet esperar. Des de Madrid han tornat a enviar amenaces des de Rafael Català, Margallo o la vicepresidenta Soraya Sàez de Santamaria. malgrat això Puigdemont ha dit que l' any que ve la feina estarà enllestida i espera convocar eleccions constituents tot i que no ha descartat el RUI. Llavors, Colau, Domènech, Fachin, Rabell, Coscubiela etc. s' hauran de mullar i deixar el "puta i ramonetisme" que estan fent servir des d' el 27 S. La qüestió de confiança i els pressupostos de 2017 seran dues bones oportunitats per veure si els Qwerty "flower-power", estan amb la majoria de catalans o amb PP-Psc-C's.



                                                                                                         Ànec  Lluc