diumenge, 18 de setembre del 2016

El Pregó de la Mercè.....i l' altre....

                                                                         



               S' acosta el dia de la mare de deu de la Mercè, festa gran de Barcelona. Com cada any les festes comencen amb el pregó que es fa a la sala de cent de l' Ajuntament. Aquest any l' alcaldessa Ada Colau ha triat a l'escriptor Javier Pérez Andújar per fer el pregó cosa que ha fet esclatar una forta polèmica perquè no podem oblidar que aquest escriptor, que es col·laborador habitual al diari El País ha carregat repetidament a la seva columna d' opinió contra el sobiranisme català. Arran de que es va fer pública aquesta elecció han aparegut a la xarxa tuits molt greus de Pérez Andújar contra Mas i Puigdemont. També fa burla i escarni de l'estelada, dient que se l'emporta al lavabo i que fa amb ella. Ha fet servir el terme "catalufos"per referir-se als catalans en els seus articles. Amb tot això no sembla el personatge adequat per fer el pregó d' unes festes que se suposa han de ser per tots els barcelonins, siguin independentistes o no, perquè com be diu la mateixa Colau, ella es, o vol ser l'alcaldessa de "Tots". Clar que tampoc ens pot sorprendre gaire que l' equip de Colau hagi fet aquesta tria, perquè han demostrat mes d' una vegada que l' enrenou i la polèmica ja els va be, tal i com va declarar la poetessa Dolors Miquel, que es va sentir manipulada quan va recitar el poema "Mare Nostra" amb tot l' enrenou que va suposar.

               L' humorista Toni Albà disfressat del rei Felip V farà un pregó alternatiu el mateix dia 22 a les 19.00 al Pla de Palau, per contraprogramar el "discurs oficial". A tal efecte s' ha creat un compte a tuiter " El Merder 2016" ( @MoltesMerces16), on explica "Soy su Majestad Felipe V y creo que tengo que venir a Barcelona a poner orden".
Aquest pregó "alternatiu" ha anat prenent força aquests últims dies i fins i tot tindrà presencia institucional. CiU ja ha confirmat que hi enviarà a dos regidors i ERC també ha confirmat l' assistència d'algun representant seu, tot i que no ha decidit encara si serà algun regidor. La CUP ha dit que no anirà a cap dels dos perquè ells "no son de pregons".
C's per boca de la seva regidora Carina Mejias ha demanat a l' alcaldessa que prohibeixi aquest acte, demostrant una vegada mes el tarannà democràtic del partit de Rivera.

               

                                                                                                          Ànec  Lluc