dijous, 15 de setembre del 2016

Ada Colau : Populisme barat......fum,fum,fum...

             Molts fa temps que ho sabem i ho anem avisant. Ada Colau només busca projecció personal i tot s' hi val per fer campanya. Ja es va aprofitar de la feina feta a la PAH per entrar en política malgrat que va dir que no hi entraria mai. Mentre va ser líder de la Plataforma d' afectats per la hipoteca, va dir que els desnonaments a la ciutat de BCN es podien evitar des de l' Ajuntament i que només calia voluntat política per fer-ho. Va arribar a acusar a X. Trias de no voler aturar-los i feia responsable al consistori municipal dels desnonaments. Aquest argument que va fer servir en campanya a les eleccions municipals li ha esclatat a la cara. Un cop Ada Colau s' ha convertit en alcaldessa sembla que la "culpa" dels desnonaments han canviat de banda a la plaça Sant Jaume. Ara ja no es culpa de l' ajuntament, si no del govern de la Generalitat i els mossos.
           
              Ada Colau va fer un tuit ahir, - aprofitant el desnonament d'una família amb nens - , que supera els límits de la demagògia : Exigim a @govern que @mossos no torni a desnonar mai mes una família amb criatures.Els drets dels infants han de prevaldre sempre. Els mateixos Mossos des d' el seu compte de tuiter han aclarit a Colau que els mossos l únic que han fet es protegir als funcionaris judicials, depenent de la "justícia espanyola" que son els que executen l' ordre d' un jutge de la "justícia espanyola". Ada Colau els ha contestat que ella apel·lava al govern de la Generalitat per aturar el desnonament, quan sap o hauria de saber que la Generalitat no te competències en matèria de desnonaments. Es molt curiós però, que la mateixa Colau en un altre tuit reconeix que els responsables de les lleis vergonyants que permeten els desnonaments son el PP, i el TC que tomba sistemàticament tot el que aprova el parlament català en matèria social. Vull pensar que l' Ada Colau no esta demanant a la Generalitat que desobeeixi al TC i apliqui unilateralment les lleis que aquest ha suspès, perquè fa quatre dies deia que la "unilateralitat" no servia per res.

               Que s' amaga darrera aquest tuit ? : Tot i que pot semblar una "cagada"mes de l'equip Colau, res mes lluny de la realitat. Aprofita situacions llastimoses forma part de les estratègies populistes. Tocar el voraviu de la gent amb situacions límit aconsegueix arrossegar vots. Ada Colau un cop instal·lada a l' Ajuntament de BCN ha posat l' objectiu a l' altre banda de la Plaça Sant Jaume. De tots es coneguda la intenció d' Ada Colau de crear un nou partit que aglutini les forces d' esquerres. La demagògia li va anar be a les municipals, li va anar be a les generals amb EnComú i ara ho torna a fer de cara al nou partit i intenta anar deixant petja de la manera que sigui. Per això ara l' enemic a batre es el govern de la generalitat i no "estalvia" el recurs de fer servir el patiment de la gent mes "vulnerable" per fer-se notar i atacar gratuïtament al govern de JxSi. Potser aquesta vegada però,  la"jugada" no li sortirà be perquè cada vegada son mes la gent que ja no es deixa enredar per populismes barats que només son fum.


                                                                                                       Ànec  Lluc