dilluns, 19 de setembre del 2016

Santa Rita, Rita, lo que se da no se quita..........

                                                                         
Barberà al saber de la pujada de sou 


             La imputació de Rita Barberà es la crònica d' una imputació anunciada. Fa setmanes que tots els regidors del PP a l' ajuntament de València ja estaven imputats pel cas Taula del que Barberà n' havia quedat al marge pel fet que esta aforada per la seva condició de senadora. El Tribunal Suprem ha acabat per acceptar la imputació de l' ex-alcaldessa per blanqueig de diners i per esbrinar la relació amb la responsable de les finances de l' Ajuntament, Mari Carmen Garcia Fuster. La investigació per blanqueig es una peça separada del cas Taula. Les reaccions no s' han fet esperar. Albert Rivera de C's va ser el primer en exigir la dimissió de Rita Barberà i ha avisat a Rajoy que si vol seguir comptant amb el seu suport en una nova investidura aquesta dimissió es una condició "si ne qua non" i que seria bo per començar a aplicar el seu pacte anticorrupció.

             Al PP no ho tenien tant clar. Mentre Margallo i Alonso deien que per no perjudicar al partit seria bo que deixes el càrrec de senadora almenys fins saber com acaba tot plegat, Rajoy evitava fer cap tipus de declaració. Rita Barberà va agafar el camí del mig i va deixar de militar al Partit Popular, però va dir que mantenia el seu escó al senat. Això va obrir la porta al propi Rajoy i a Soraya S.S. a "tirar pilotes fora"  argumentant que no podien demanar la seva dimissió perquè ja no formava part del partit. Decisió salomònica que ha evitat que el partit hagi d' actuar contra Rita, amb el perill que això comporta de que "xerri" mes del conte. C's també es dona per satisfet amb aquesta mesura i de retruc Rita ha vist com li ha augmentat el sou en 3000€/mes al passar al grup mixt. Segons sembla la Constitució que tant valoren els nostre polítics, blinda els escons que pertanyen al diputat/senador i no al partit. Per tant, resulta que ara per ara Rita Barberà ha guanyat amb el canvi del partit popular al grup mixt. Ens segueixen pixant a la boca i diuen que plou. Després alguns no entenen la desafecció de la gent amb els polítics.

             Rajoy i el partit popular han perdut una ocasió d' or per demostrar que volen passar pagina als escàndols de corrupció que els han esquitxat arreu, sobretot si tenim amb compte que segons han dit fonts del partit, segueixen amb la intenció de buscar suports per poder fer govern. Han triat l' opció d'enrocar-se davant la situació de Rita Barberà, enlloc de demanar l' acte de senadora que pertany al partit i als seus votants. Mª Dolores de Cospedal ha declarat que te dret a mantenir l' escó, que si be es cert, no treu però que com a mínim li haurien d' haver demanat que l' abandonés. L' excusa de que ja no es del PP, no tenen cap autoritat sobre ella, es de mal pagador. Es una presa de pel als votants del PP.

             Barberà vol mantenir l`escó per conservar l' aforament que, malgrat tothom diu que no atorga cap privilegi a qui el te, ningú el vol perdre. Els 7000€/mes que guanyarà a partir d' ara al grup mixt son un altre raó de "pes" per no abandonar el senat. S'acosta l'hivern i es veu que la cadira del senat dona força "caloret" com per mantenir-la. Només si anem a terceres eleccions i el PP no l' inclou a les llistes ni a la Diputació Permanent del Senat, - que son els únics que mantenen l' aforament - podria ser jutjada amb la resta del grup municipal popular Valencià.



                                                                                                                Ànec  Lluc