dimarts, 20 de setembre del 2016

Ball de bastons a CSQP.....

                                                                             


             Ha començat un nou  "ball de bastons" a CSQP. La nova direcció de Podem Catalunya, es a dir, Albano Dante Fachin mitjançant una carta que va fer arribar al Consell Ciutadà ha demanat mes rellevancia dintre de la coalició que forma Podem amb ICV-EUiA entre d'altres. Ja al gener de 2016, el propi Dante Fachin va demanar ser co-portaveu de CSQP al parlament juntament amb Joan Coscubiela. Aleshores es va poder tancar la crisi amb un debat intern que va evitar el trencament.

             Ara novament i després que Fachin s' hagi fet amb el lideratge de Podem Catalunya a les eleccions d' aquest estiu, torna a la carrega per guanyar protagonisme dins la coalició. Aquest moviment ha causat mala maror a la coalició i tot i que no s' ha produit cap reunió per discutir un canvi de rols al grup parlamentari si ha trascendit que l' ambient es tens. Això explicaria que a la conferència que va fer Lluis Rabell al Fòrum Europa no hi anés ningú de Podem. Des d' el grup parlamentari han manifestat que no hi ha discrepancies ideologiques, si no que aquesta tibantor vindria per l' afany de Fachin de mes protagonisme. Sobretot si es te amb compte l' apropament a Ada Colau amb la que va asistir a la diada, mentre que ICV se' n va desmarcar.

              No cal oblidar però, que aquesta tardor pot ser decisiva pel que fa al futur de la coalició i s' hauran de prendre decisions importants com el debat de la qüestió de confiança, el de política general i els pressupostos. Fonts de la coalició reconeixen que Coscubiela potser te massa pes en el discurs del grup parlamentari, i accepten que Fachin demani mes visibilitat, però critiquen la forma de fer-ho. Segons les mateixes fonts Fachin ha amenaçat amb trencar la coalició.

                A ningú se li escapa peró que el futur de CSQP passa per diluirse dintre la nova formació d'esquerres que vol crear Ada Colau, on confluirien els Comuns, Podem, ICV i EUiA. Per tant potser ha arribat l'hora de posicionar-se ben amunt per tal d' aconseguir "cadira" a la nova formació de la Colau. Fachin ha demostrat tenir una enorme ambició personal - en un no res s' ha situat al capdavant de Podem Catalunya, i la seva dona es la diputada a Madrid, d' EnComú per Girona -, i no tolerarà que cap Coscubiela, Nuet, Ribas o qui sigui li faci ombra. Vol ser el cap del nou partit d' Ada Colau pensant sobretot que l' actual alcaldessa de BCN ha declarat que la seva intenció es repetir a l' alcadia, tot i que amb aquesta gent mai se sap.


                                                                                                                 Ànec  Lluc